Wij zijn vanaf as woensdag 21 december t/m dinsdag 3 januari gesloten ivm de feestdagen.
Let op: Bestellingen die via onze webshop in die periode worden gedaan zullen pas vanaf 4 januari weer worden opgepakt.

Burgemeester Groningen nog niet blij: ook andere boorlocaties moeten dicht

Nieuws

Burgemeester Groningen nog niet blij: ook andere boorlocaties moeten dicht

Burgemeester van Groningen Peter den Oudsten is nog niet helemaal tevreden met het advies van het SodM. Hij wil ook graag de gaswinningslocatie Eemskanaal dichtgaat. Tot zijn teleurstelling komt dit niet voor in het advies van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM).

Het SodM adviseert om op korte termijn tenminste de gaswinlocaties rond Loppersum te sluiten. Wiebes geeft aan dat advies te gaan opvolgen. Daarnaast wil de minister naar aanleiding van het advies ook de schommelingen in de winning in het cluster Bierum beperken tot maximaal 20 procent. Ook de winning in Bierum heeft invloed op de bodem in Loppersum.

Zo snel mogelijk, maar hoe?

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat gaat het advies om de gaswinning in Groningen te verlagen naar 12 miljard kubieke meter per jaar zo snel mogelijk opvolgen. Hoe lang dat dan precies gaat duren kon de minister nog niet zeggen.

Eind maart wil Wiebes de Tweede Kamer informeren hoe hij de gaswinning gaat terugschroeven. Volgens het advies van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM), moet de gaswinning zo snel mogelijk naar beneden, van de huidige 21,6 miljard kubieke meter naar 12 miljard. Het SodM heeft in zijn advies alleen naar de veiligheid van de Groningers gekeken.

Nu 24 miljard

Vorig jaar haalde de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) 23,98 miljard kubieke meter gas uit de grond. Het maximum was toen gesteld op 24 miljard m3. In 2012 concludeerde SodM dat bij een winningsniveau van 12 miljard kubieke meter per jaar er ‘na enige tijd er mogelijk vrijwel geen aardbevingen met een magnitude groter dan 1,5 meer zouden optreden’.

Direct contact? Bel ons nu!

Het team van Termofol® staat voor u klaar. Wij voorzien u graag van passend advies.

*Op werkdagen tussen 9:00 – 18:00

Waarom Termofol®?

Onze Keurmerken

Verklaring Bureau CRG

Informatie aanvragen

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op!