Infraroodfolie

Infrarood verwarmingsfolie

Infraroodfolie

Mogelijkheden en prijzen
Let op: Prijs is per strekkende meter

SterkteProductBreedtePrijs (excl. BTW)
220W/m2SH-3025T25 cm€12,- per 
220W/m2SH-305T50 cm€15,- per 
220W/m2SH-310T100 cm€25,- per 
140W/m2SH-305TL50 cm€15,- per 
140W/m2SH-310T100 cm€25,- per 
80W/m2TF-3025TT25 cm€12,- per 
80W/m2TF-305TT50 cm€15,- per 
80W/m2TF-3130TT100 cm€25,- per 


Infrarood verwarmingsfolie is een hoogwaardig product dat voor bijna elke ruimte geschikt is. Het is bij uitstek geschikt als verwarmingsoppervlak met een bijzondere aandacht voor vloer-, plafond- en muurverwarming.

De kwaliteit van de afwerking in combinatie met de brede functionaliteiten maakt dit infrarood verwarmingsfolie tot een uitstekende oplossing voor de verwarming van uw woning of bedrijfspand.

De technologie van infrarood verwarmingsfolie
De verwarmingsfolie is gebaseerd op de elektrische weerstand atomen. Infrarood verwarmingsfolie bestaat uit zorgvuldig geselecteerde carbon en aluminium plakken toegepast met behulp van moderne technologie (printtechnologie) naar PET-folie. Dit materiaal wordt gekenmerkt door uitstekende isolerende eigenschappen.

PET-folie is beveiligd met een speciale LAMINEX folie. De elektroden met koperen tape fungeren als een geleider van elektrische stroom.

 • Het balkon en etalages zijn de oppervlakken die het grootste warmteverlies generen. Bij montage van een strook verwarmingsfolie in het gebied onder de vloer, creëren wij een barrière, die het binnenstromen van koude lucht vermindert.
 • Verwarmingskussens – Geknopte vloerkleden die warmte/straling doorlaten
 • Verwarming camper en caravans – Folie aangedreven (DC) is ideaal voor het verwarmen van caravans en bungalows waar geen toegang is tot 230V. Dit systeem kan worden aangesloten op een accu of rechtstreeks op zonnepanelen en windturbines.

1) Duurzaam
Infrarood verwarmingsfolie is een innovatieve oplossing die op dit moment het best betaalbare en goedkoopste verwarmingssysteem is. De aanschafkosten zijn laag en de verbruikskosten zijn vergelijkbaar met een gaskachel.

Gebruik de app TERMOFOL om zo nog nauwkeurige afstellingen te maken van de temperatuur in uw huis. De app zal uw verbruik monitoren en kostenbesparende aanbevelingen aangeven. Zo houdt u het lekker warm in huis tegen de laagste kosten!

Termofol garandeert een hoogwaardig product en geeft een gebruikersgarantie van maar liefst 10 jaar!

2) Gezonde leefomgeving
Infrarood verwarmingsfolie is zeer gebruiksvriendelijk. Het wordt toegepast als verwarmingsoppervlak waar de warmte geleidelijk door de hele ruimte wordt gestuurd.

Het systeem geeft geen droge lucht en zwevend huisstofmijt. Hierdoor kunt u optimaal genieten van een heerlijke temperatuur zonder zorgen.

3) Milieuvriendelijk
Infrarood verwarmingsfolie is een ecologisch verwarmingssysteem en volledig compatibel met universele stroom (RES). In ons aanbod vindt u verwarmingsfolie met gelijkstroom en wisselstroom, zodat we de mogelijkheid kunnen bieden om ook het systeem aan te sluiten op zonne- en/of windenergie. Welke optie u ook kiest, het systeem draagt bij aan milieuvriendelijke en duurzame oplossingen.

Alle voordelen

 • Lage investeringskosten
 • Lage operationele kosten
 • Ruimtebesparend – geen boiler
 • Nauwkeurige temperatuurregeling
 • Geen kachels – meer ruimte over
 • Onderhoudsvrij
 • U hoeft geen water bij te vullen om uw verwarming te ontluchten
 • Er zijn geen risico’s van koolmonoxidevergiftiging
 • Er zijn geen risico’s van explosie
 • Geen verlies van overdracht van warmte
 • De warmte wordt geproduceerd op de gebruikte locatie
 • Duurzaamheid; lange levensduur van verwarmingsfolie
 • Dikte: 0.338 mm.
 • Afmetingen: lengte veelvoud van 25 cm
 • Breedte: 25cm, 50cm, 100cm
 • Voeding AC 230 V
 • Voltage: DC 24 V of 12 V
 • Vermogen: 80 W / m² tot 400 W / m²

De warmte wordt opgewekt door elektrische weerstand op speciale grafiet verwarmingsstrips. Het gebruik is afhankelijk van de afstand tussen de strips, de breedte en de hoeveelheid gebruikte grafiet. Hierdoor is infrarood verwarmingsfolie een uitstekend alternatief voor de reguliere verwarming.

Instructievideo van montage onder de panelen en houten planken

Instructievideo van montage van verwarmingsfolie onder de keramische tegels.

Legservice
Wist u dat wij ook legservice aanbieden? Neem contact op voor een prijsindicatie. Na het leggen checken wij de vloer met behulp van een infrarood controller.


Verwarmingsfolie – selectie van de kracht
De keuze en installatie van vloerverwarmingssystemen is niet ingewikkeld en tijdrovend.

Er zijn echter wel een aantal belangrijke punten waaraan aandacht besteed moet worden, zowel tijdens het ontwerpen als bij het uitvoeren van de installatie.

De meest voorkomende fout die we vaak tegenkomen bij het ontwerpen van de verwarmingsfolie systemen is het gebruik van een model met een te laag vermogen. Dit komt doordat men de verwarmingsvermogen vaak verkeerd inschat. Naast onvoldoende verwarming zal de tijd waarin de temperatuur op het beoogde (of nabije) niveau zal zijn langer duren dan in een correct gemeten installatie.

De keuze van het oppervlak door verwarmingsfolies verwarmd
Bij het installeren van de folie met een geschikte concentratie, maar te klein om het vloeroppervlak te omvatten, wordt de wachttijd om een gewenste temperatuur te bereiken verlengd. Maar in dit geval zorgen we ervoor dat het verwachte verwarmingsvermogen de warmte in de kamer garandeert. Ook dan zal de wachttijd voor het verkrijgen van de optimale temperatuur langer zijn, maar in dit geval zullen we zorgen voor het verwachte verwarmingsvermogen.

De keuze van de temperatuurregelaar verwarmingsfolie
Het gebruik van de temperatuurregelaar met een verbinding met een te laag vermogen (in termen van geregeld vermogen) kan leiden tot schade aan de actuators, waardoor de fout van het verwarmingssysteem wordt veroorzaakt – het gebrek aan verwarming.

De geïnstalleerde verwarmingsfilm mag niet meer dan 80% van het toegestane vermogen van de temperatuurregelaar bedragen.

1 ) Verwarmingselement carbon 2 ) Kopertape 3 ) Extra bescherming 4 ) Druk folie 5 ) Folie Lamineer 6 ) Aarding grafiet door inductiestroom

Hoe maak ik de keuze voor infrarood verwarmingsfolie?

Persoonlijk adviseren wij u zwaardere verwarmingsfolies (vanaf 140 W / m²) wanneer de verplaatsing van de warmte minder is. Dit is met name het geval bij grotere ruimtes. Het voordeel hiervan is dat uw ruimte sneller warm wordt en u heerlijk kunt genieten van een aangename warmte.

OPMERKING: Ongeacht de warmtekracht is de energiebehoefte hetzelfde. Het verschil is alleen de opwarmtijd, maar het energieverbruik is hetzelfde!

De snelheid van temperatuurstijging hangt af van het dekkingsgebied van de warmte. Hoe hoger het percentage van vloerbedekking, hoe korter de wachttijd voor het bereiken van de gewenste temperatuur is. Comfortverwarming in het folieoppervlak verwarmingssysteem hangt grotendeels af van de elektronische temperatuurregelaar.

In ons assortiment kunt u standaard modellen vinden met de functie van de temperatuurinstelling en een eenvoudig beveiligingssysteem. Daarnaast vindt u bij ons technologisch geavanceerde modellen. Deze beschikken over een touch-screen display en wide-modus personalisatie. Wanneer u kiest voor het meest uitgebreide systeem, dan heeft u de mogelijkheid om de meest doeltreffende opties te kiezen. Deze kunt u vervolgens geheel aanpassen naar eigen wens.

Vragen?

Het team van Termofol® staat voor u klaar.

Waarom Termofol®?

Onze Keurmerken

Verklaring Bureau CRG

Offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op!

Beste Termofol Klant,

Via deze weg willen we jullie graag op de hoogte brengen van de genomen maatregelen binnen Termofol.

Deze maatregelen hebben we genomen om de gezondheid van onze medewerkers maar ook die van u zo veel mogelijk te waarborgen.

Montage:

Wij als Termofol zijn voornemens de montages te blijven uitvoeren om op deze wijze ook verdere processen niet te laten stagneren.

 • Wij zullen u vriendelijk groeten d.m.v. gedag te zeggen met een vriendelijke glimlach maar helaas niet meer de hand schudden.
 • Graag blijven wij op gepaste afstand van elkaar (minimaal 1,5meter) en bij dringende voorkeur werken we in lege ruimtes, alleen.
 • Indien iemand in de buurt is dan wel op locatie van de montage is wie ziekte verschijnselen vertoont, zullen wij helaas genoodzaakt zijn onze werkzaamheden niet uit te voeren (of af te breken).

Relatiebeheer:

Wij als Termofol zijn voornemens het klant contact te blijven onderhouden om op deze wijze er zo volledig mogelijk voor u te zijn en zo ook verdere processen niet te laten stagneren.

 • Klant contact beperken we op dit moment zo veel mogelijk tot telefonisch, mail of whatsapp.
 • Persoonlijke afspraken uitsluitend volgens de richtlijnen van het RIVM en enkel bij urgentie waarbij op andere manieren van communiceren niet te doen is.

Wij willen u hartelijk danken voor het begrip en het vertrouwen in Termofol!

Met vriendelijke groeten,

Termofol Team Nederland

Termofol® Bestellen

Bestel de Termofol infrarood folie Inclusief alle toebehoren op onze online webshop.